Over mij

Biografie van Marja van Campenhout

Na de HAVO ben ik de Verpleegkundige-A opleiding gaan doen en erna de  IC/CCU-verpleegkundige opleiding. Nadat ik een wereldreis van 9 maanden gemaakt had door Indonesië/ Australië en Thailand was er geen vacature voor IC/CCU verpleegkundige. Ik liet mij omscholen tot praktijkbegeleider persoonlijk computergebruik en werkte bij verschillende bedrijven in de automatisering.

In 1997 belande ik in een rolstoel ten gevolge van CIDP (Chromische Inflammatoire Demyeliniserende Polyneuropathie). Ik kon aan de bak met rouwverwerking in verband met het verlies van 3 kindertjes als gevolg van 3 buitenbaarmoederlijke zwangerschappen ten gevolge van DES (Diethylstilbestrol).

Ik besloot het ‘alternatieve circuit’ in te gaan en at vanaf toen vooral biologisch, geen suiker en geen vlees.

Ik ging naar Orshof: een programma met survivallen naar mijn emoties, door deze te ervaren en te uiten ben ik opgeknapt. Ik voelde weer wat er in mij leeft.

Ik ging naar Fred Struik, Natuurarts: Door de jaren heen heeft hij mij middels diverse technieken en oefeningen mij weer (energetisch) op de rails en mijn eigen benen gezet. Wat ik aan beweging kon doen deed ik: meefietsen achterop de tandem, fietsen op een gemotoriseerde 3-wieler en minder-valide-zwemmen.

Op het Eigentijds festival ervoer ik een stoelmassage voor de eerste keer en wist toen: hier wil ik mijn beroep van maken! Bij Yoyo Olivier van der Kooi tijdens de 3 jarige Flowering opleiding (stichting Meer Mensen Mens) leerde ik mezelf nog beter kennen en de kneepjes van het vak; stoelmassage en ontspanningsmassage. Ik onderging ESBIMA (Expressieve Bindweefsel Massage) en leerde dit zelf te geven.

Nu loop ik weer zonder hulpmiddelen en blijf voelen wat er in mij speelt. Als kind wilde ik paardrijden, het was er nooit van gekomen. Op mijn 42e ben ik dit daadwerkelijk gaan doen. Ik genoot volop van de paarden en de buitenritten !

10 jaar ben ik zowel werkzaam geweest als zorgcoördinator en verpleegkundige in de thuiszorg. Ik miste het echt kunnen (aan)raken van de mens in zijn totaliteit. Zelf onderging ik voetzoolreflexologie behandelingen,  rugmassages, regenesis, cranio-sacraaltherapie, homeopathie, accupunctuur.

Eindelijk kwam er een hond eind 2017: Tess. Zij is de aanleiding dat ik ben begonnen met de opleiding tot hondenmasseur. Ik heb mijn vaste baan opgezegd en ben mijn droom achterna gegaan.

Verder opleidingen:

2019  Kynologisch masseur gevorderd (Kynomassage)

2020 Pijn bij honden (Michelle Vrolijk)

2020 Cosmic Healing (Crystal Visions)

In MARSAGE VOOR MENS EN DIER werk ik met mijn handen, vanuit mijn diepste wezen, in contact met mezelf, samen met mensen en dieren.